Skip to main content

Naročila

Katalog je publikacij je urejen kronološko, od novejših do starejših.

Naročila v Slovenijo

Splošni pogoji spletne knjigarne so na tej povezavi.

Naročila sprejemamo tudi na vseh objavljenih kontaktih (telefon pon - pet od 8h do 15h). Običajno pošiljke odpremimo še isti dan, najkasneje v 2 do 3 delovnih dneh. Za nas dostavlja Pošta Slovenije. Naša knjigarna je odprta, in sicer od ponedeljka do petka od 10h do 18h in ob sobotah od 10h do 14h. Tam lahko opravite običajen nakup, nudimo pa tudi možnost prevzema po predhodnem plačilu.

Za naročila in dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu narocanje@zrc-sazu.si


Pri naročilu prek e-pošte ali telefona posredujte natančne podatke o knjigi (avtor, naslov, ISBN, leto izida) in število izvodov, ki jih želite naročiti.

e-pošta: narocanje@zrc-sazu.si

telefon: +386 1 470 64 65

faks: +386 1 425 77 94

pošta: Založba ZRC
             p. p. 306
             1001 Ljubljana
             SI - SLOVENIJA

NAROČILA V SLOVENIJO

 • Naročene publikacije pošiljamo s plačilom po povzetju preko Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja niso všteti v ceno. Kupec plača del stroškov pakiranja in poštnine v višini 3,40 € na naročilo. Za naročila v skupni vrednosti nad 90 € ne zaračunamo stroškov pošiljanja. Naročniki na območju Republike Slovenije bodo knjige dobili praviloma v roku petih delovnih dni po prejemu naročila.
 • Pravne osebe morajo pri naročilu navesti veljavno davčno številko.
 • Pri naročilu revij morajo študenti, ki uveljavljajo popust, priložiti kopijo potrdila o vpisu za tekoče leto (lahko ga pošljejo tudi po elektronski pošti).

NAROČILA V TUJINO

 • Naročilo je mogoče v vse države sveta.
 • Za publikacije, naročene v tujino, veljajo redne cene.
 • Naročene publikacije pošiljamo v tujino preko Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja niso všteti v ceno in so odvisni od države naslovnika in od količine naročenih publikacij. Stroške za dostavo knjig v tujino zaračunamo po veljavnem ceniku poslovanja Pošte Slovenije s tujino. O višini stroškov pošiljanja vas bomo obvestili po elektronski pošti pred izdajo računa.
 • Za naročila v tujino je potrebno predplačilo. Po oddaji naročila boste na kontaktni elektronski naslov prejeli predračun, ki ga lahko poravnate z nakazilom na bančni račun ZRC SAZU ali s kreditno kartico. V primeru, da želite naročeno plačati s kreditno kartico, prosimo, da podatke o kartici (ime, priimek in naslov imetnika, številka kartice, datum veljavnosti in CVC koda - zadnje tri številke na hrbtni strani kartice) zaradi varnosti pošljete po elektronski pošti v dveh ali treh sporočilih.

PRODAJNI POGOJI

 • Splošni pogoji. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št. 98/2004). S potrdilom nakupa dovoljujete, da Založba ZRC z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki. Založba se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig nimamo več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po elektronski pošti oziroma telefonu.
 • Reklamacije. Kupec lahko sporoči morebitno reklamacijo v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Velja za vse knjige, razen za revije, za avdio- in videoposnetke ter elektronske slovarje, če je kupec odprl varnostni pečat. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno/prodano.
  Odpovedi naročnin revij sprejemamo pred izidom prve številke letnika, s katerim želite odpovedati naročnino (najbolje januarja). Letne naročnine ni mogoče odpovedati sredi tekočega letnika.
 • DDV. Cene publikacij na spletni strani vključujejo 5 % DDV (z izjemo publikacij na elektronskih medijih in nosilcih zvoka in slike, npr. CD, DVD, videokasete ipd., pri katerih je v ceni upoštevan 22 % DDV).

KNJIGE, KI NISO V PRODAJI

Nekatere publikacije, ki niso namenjene prodaji, lahko dobite brezplačno. Zanje morate zaprositi inštitut, ki je knjigo izdal (podatek in povezavo na kontakte najdete pri opisu publikacije na desni strani – izdajatelj). Če v doglednem času ne dobite odgovora, pišite na zalozba@zrc-sazu.si.