Založba ZRC

Poslanstvo Založbe ZRC, ki v okviru ZRC SAZU deluje kot enota za založniško in izdajateljsko dejavnost, je opravljanje treh, med seboj tesno prepletenih dejavnosti: produkcije ter založništva znanstvene literature, prodaje knjig in promocije znanstvenih dosežkov.

1. Produkcija

Produkcija Založba ZRC je specializirana za izdaje znanstvene in strokovne literature predvsem s področja humanističnih ved, založniški program pa zajema tudi nekatere družboslovne in naravoslovne vede in izdaje s področja družbenomedicinskih in sorodnih ved. Založba zalaga in izdaja izvirne znanstvene in strokovne monografije, prevode znanstvene literature, slovarje, kritične izdaje virov, znanstvene in strokovne revije, kartografska dela, strokovne priročnike itd. Poleg knjižne produkcije dejavnost založbe obsega tudi izdaje del v obliki elektronskih medijev (CD-plošče, prosto dostopne spletne publikacije) in avdiovizualno produkcijo (znanstveno-dokumentarni filmi).

Člani založniškega sveta Založbe ZRC so (od decembra 2017): dr. Matjaž Bizjak, doc. dr. Jernej Habjandoc. dr. Helena Dobrovoljc, doc. dr. Metoda Kokoledr. Janez Naredmag. Aleš Pogačnik (po funkciji), dr. Mateja Ratejdr. Urša Šivic, dr. Snežana Tecco Hvala, doc. dr. Nataša Viršek Ravbar.

2. Prodaja

 

azil

Založba ZRC ima vzpostavljeno široko tržno mrežo, skrbi tudi za distribucijo dvanajstih znanstvenih revij ZRC SAZU. Publikacije lahko naročate prek svetovnega spleta, (elektronske) pošte, telefona in faksa ter kupite v večini dobro založenih slovenskih knjigarn. Zadnje, v drugih knjigarnah razprodane izvode, boste vedno našli v Knjigarni Azil na Novem trgu 2 v Ljubljani (odprto med tednom od 10h do 18h, v soboto od 10h do 14h).

Na Hrvaškem so publikacije Založbe ZRC dosegljive v knjigarni Dominović.

 

Spletna knjigarna

Vabljeni k nakupu v novi spletni knjigarni Založbe ZRC. Opravite ga s klikom na gumb NAKUP, ki je viden poleg spletne cene pri vsaki prodajni publikaciji. Izbirate lahko med plačilom po predračunu, po povzetju ali s kreditno kartico oziroma PayPalom. Nakup opravite kot gost ali pa se registrirate, kar vam ponuja določene prednosti, kot so npr. lažji naslednji nakup ali obvestila o posebnih ponudbah.

Spletni nakup posameznih številk naših revij trenutno ni mogoč, zanje nam pišite na narocanje@zrc-sazu.si. Ta e-naslov in telefonska številka 01/4706465 še vedno sprejemata naročila.

Spletna cena je 10 % nižja od redne cene, enako velja tudi za vse nakupe knjig Založbe ZRC v prenovljeni Knjigarni Azil.

Za povrhu: prvim 50 nakupom prek spletne knjigarne bomo dodali darilo, knjigo iz zbirke Pamflet!

 

 

3. Promocija

Osrednji predstavitveni prostor dejavnosti ZRC SAZU je Atrij ZRC. Tiskovne konference založbe in drugih inštitutov, kot tudi znanstveni simpoziji, se odvijajo tudi v dvorani Zemljepisnega muzeja ZRC SAZU na Gosposki ulici 16 ter v Mali ali Prešernovi dvorani na Novem trgu 4.