 
			
                Küchenkultur im Frühen Mittelalter
                                                                      Avtor:
                              Andrej Pleterski              
                                                                                            Leto:
                    2008
                                            
Vsebina je tisti pomembni del življenja, ki je zapustil najbolj množične arheološke ostanke: ognjišča in kuhinjsko lončenino. Če poznamo kuhinjske postopke, razumemo rezultat njihovega delovanja. Knjiga gradi model zgodnjesrednjeveške kuhinjske kulture z analizo jezikovnih in etnoloških virov, jih sooča z arheološkimi viri in preizkuša z arheologijo poskusov. Ker so izhodišče slovanski jeziki, oblikuje podobo kuhinje prvenstveno pri Starih Slovanih. Rezultat je priročniški nabor postopkovnih povezav in predmetnih sestavov, ki dajejo razlage posameznih arheoloških sestavin kuhinjske kulture. Sestavljati jih je mogoče v pojasnila arheološkim najdbam in predstavljen je en tak vzorčni primer.
- 
                Avtor 
- Drugi avtorji - dodatek - prevedla - slikovno gradivo 
- 
                                Založnik: Založba ZRC 
- 
                                Izdajatelj 
- 
                ISBN 978-961-254-073-9 
- 
                Leto 2008 
- Jezik(i) 
- 
                Specifikacija trda vezava 20x27 cm 164 strani 94 barvnih fotografij in 25 črno-belih risb, fotografij in tabel 
- 
                E-objave 05. 12. 2019 
- 
                Stalna povezava 
