Slovenski smučarski slovar

Uredila: Ljudmila Bokal
Leto: 2011


Slovenski smučarski slovar je prvi razlagalni, informativno-normativni in prevodni slovar smučarskega izrazja. Zajema zgodovinsko in sodobno smučarsko in žičničarsko izrazje z vseh področij – alpsko smučanje, tek na smučeh, smučarski skoki, turno smučanje, biatlon, deskanje, smučanje prostega sloga in nove zvrsti. Pomensko je obdelanih 4050 iztočnic. V prvem delu so slovarski sestavki s slovenskimi iztočnicami, razlaga pomena in ustrezniki v angleškem in nemškem jeziku. Tuji ustrezniki po posameznih jezikih so zbrani v obrnjenem angleško- in nemško-slovenskem razdelku. Nekatere iztočnice so ponazorjene s fotografijami. V slovarju so podrobno obdelani geometrijski elementi skakalnice, ki so ponazorjeni s skico. Dodani sta lestvici težavnosti turnega in alpinističnega smučanja. Ker Slovenci še nimamo splošnega športnega slovarja, Slovenski smučarski slovar vsebuje pogoste izraze, ki se uporabljajo na sorodnih športnih področjih.

Slovar je namenjen strokovnjakom, ki se ukvarjajo s smučarstvom, o njem pišejo ali govorijo v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, športnikom, študentom in ljubiteljem tega športnega področja.

Soavtorji slovarja so priznani poznavalci posameznih disciplin, ki so prispevali k razvoju smučanja na Slovenskem in pisali strokovne knjige in učne programe šole smučanja: dr. Borut Batagelj, Nina Bednarik, Gorazd Bedrač, Oto Giacomelli, Aleš Guček, Milena Kordež, Iztok Kordiš, dr. Blaž Lešnik, mag. Vlado Makuc, Doroteja Muhič, dr. Matej Supej, Roman Šturm, mag. Andrej Terčelj, dr. Mateja Videmšek. Leksikologinja Ljudmila Bokal je leksikografsko obdelala gradivo.Redna cena
34,00 €

Spletna cena
30,60 €


Ključne besede
slovarji
slovenščina
smučanje
terminologija
terminološki slovarji
Možnosti

Dodaj med priljubljene

Natisni

Pošlji po mailu

QR