Od hiše do niše. Razvoj kuhinje v Vipavski dolini

Avtorica: Špela Ledinek Lozej
Založnik: Založba ZRC
Leto: 2015


Kuhinja je središče, je srce doma. V kuhinji poteka velik del vsakdanjika, poleg jedi se tu oblikuje tudi življenjski slog in družbeni položaj. Kuhinje, kuhinjske prakse in reprezentacije so se v 20. stoletju spreminjale. Oblika, raba in pomen kuhinje so bili povezani s splošnimi in tudi z (mikro)regionalno specifičnimi gospodarskimi, družbenimi, demografskimi, kulturnimi in ideološkimi okoliščinami in naposled tudi z družbeno-ekonomskimi razmerami gospodinjstva. V knjigi je predstavljen formalni razvoj kuhinje v razmerju s spremembami kuhinjskih praks ter podob kuhinje v Vipavski dolini v 20. stoletju.



Še ...

Kuhinja na Vipavskem; Recenzije, Demokracija 20/XX, 14. 5. 2015



Redna cena
20.00 €

Spletna cena
18.00 €


Ključne besede
bivalna kultura
etnologija
kuhinje
ljudska arhitektura
notranja oprema
Slovenija
slovenska ljudska kultura
stavbarstvo
Vipavska dolina




Možnosti

Dodaj med priljubljene

Natisni

Pošlji po mailu

QR