Naslov:
Nacionalni jeziki v visokem šolstvu. Zbornik prispevkov z Mednarodne konference Jezikovna različnost in nacionalni jeziki v visokem šolstvu (2009, Ljubljana)
National Languages in Higher Education. Collected papers from the International Conference Language Diversity and National Languages in Higher Education (2009, Ljubljana)
Uredili:
Drugi avtorji:
Leto:
Ključne besede:
Jezik(i):
Opis

Zbornik vsebuje dopolnjena in za objavo prirejena predavanja, ki so jih predstavili udeleženci mednarodne konference z naslovom Jezikovna različnost in nacionalni jeziki v visokem šolstvu, ki je potekala 19. in 20. novembra 2009 v Ljubljani. Prispevki, ki so objavljeni v zborniku, prikazujejo položaj nacionalnih jezikov v visokem šolstvu in znanosti v teh državah, opozarjajo pa tudi na izgubo strokovnih področij in vpliv angleščine na nacionalne terminologije.

Na konferenci so sodelovali predstavniki različnih evropskih držav: Belgije, Nizozemske, Švedske, Romunije, Španije, Portugalske, Madžarske, Francije, Irske, Nemčije, Latvije, Danske, Hrvaške, Cipra in seveda Slovenije. Zbornik predstavlja prispevek k širši razpravi o problematiki jezikovnega sobivanja v večjezični globalni družbi, kar je aktualno tudi za slovenski prostor. V zborniku je objavljena tudi t. i. Ljubljanska izjava, ki so jo sestavili slovenski udeleženci konference, v njej pa opozarjajo na problem izgubljanja slovenščine v visokem šolstvu.

Založnik

Založba ZRC

ISBN

978-961-254-203-0

Specifikacija

mehka vezava • 17 × 24cm • 124 strani

Cena

14,00 EUR (redna)
11,00 EUR (klubska)