Skip to main content
Catalogue of Good Practices of Sustainable Culinary Heritage Experiences in Mediterranean Area


Uredili: Mateja Šmid Hribar, Peter Kumer, Nika Razpotnik Visković
Leto: 2018


Katalog dobrih praks trajnostnih kulinaričnih doživetij v Sredozemlju ponuja podrobne opise 18 kulinaričnih doživetij iz osmih različnih držav: Italije, Francije, Španije, Portugalske, Hrvaške, Grčije, Cipra in Slovenije. Dobre prakse predstavljajo naslednje vrste kulinaričnih izkušenj: mreže turističnih ciljev, ki se posvečajo hrani ali kulinaričnim produktom; storitve, povezane s prehrambnimi izdelki; profesionalne aktivnosti, povezane s hrano, ki so poudarjene v turistični dejavnosti; kulinarični dogodki in posebni turistični cilji, posvečeni hrani ali kulinaričnim produktom. Katalog pojasnjuje, kako kulinarične izkušnje delujejo, kdo je vključen in kakšne so sestavine za uspeh. Vsaka kulinarična izkušnja je opisana z zgodbo, v kateri je mogoče najti neprecenljive podatke o lokalni vključenosti in odnosih do dediščine, o organizacijskih in upravljavskih vidikih, odnosu do trenutnih politik in strategij, trajnostnih vidikov, inovativnosti in pogledih udeležencev.



Še ...



Ključne besede
gastronomija
kulinarična dediščina
kulinarika
kulturna dediščina
prehrambna kultura
prehrana
Sredozemlje
turizem




Možnosti

Dodaj med priljubljene

Natisni

Pošlji po mailu

QR