ZRC SAZU in Knjigarna Azil na frekvenci Radia Študent

Mladi raziskovalci, knjige in nagradne igre
Datum objave: 16. november 2021

Ker na mladih svet stoji, smo se odločili, da bomo 40 let Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti obeležili tudi s serijo pogovorov z mladimi raziskovalci. Do konca leta boste tako lahko na Radiu Študent vsak četrtek ob 9.40 prisluhnili mlajšim raziskovalkam in raziskovalcem z ZRC SAZU, ki vam bodo zaupali ozadje svojega raziskovalnega življenja in ga pospremili s kakšno zanimivo anekdoto.

Svoj prostor v radijskem etru pa bo imela tudi Knjigarna Azil. Ker je knjig veliko, časa pa malo in ker Založba ZRC ne ustavlja svojega kolesja, smo za predstavitev in – kar je še pomembneje – nagradno igro (!) na Radiu Študent okupirali vsak drugi torek ob 9.40, in to kar do konca junija 2022, začenši s 16. novembrom s predstavitvijo Slovarja slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja A–D. Naslednja nagradna igra torej sledi 30. novembra, ko bomo govorili o nečem, kar se morda na prvo žogo ne sliši ravno v skladu s poduhovljenostjo humanističnega uma – o betonskih konstrukcijah.

RŠ-ovci se bodo pogovarjali bodisi z avtorjem/avtorico bodisi urednikom/urednico knjige, o detajlih nagradne igre boste obveščeni ob omenjenem terminu na frekvenci Radia Študent, nagrado pa boste prevzeli … da, prav ste uganili … v knjigarni Azil na Novem trgu 2 v Ljubljani. Od koder pa boste poleg nagrade verjetno odnesli še kaj za potešitev svoje radovednosti. Knjigarna Azil je namreč – kot so jo simpatično označili RŠ-ovci – najboljše zatočišče zvedavega uma.