Osnovni podatki
Datum objave:
13. april 2016
Opis

Založba ZRC s svojo spomladansko akcijo znižanih cen knjig zdaj že tradicionalno zamuja začetek pomladi, a le zato, da bi ulovila pričetek knjižnega sejma Dnevi knjige. Naša knjižna pomlad pa bo tokrat trajala vse do konca meseca maja.

Pripravili smo obsežen nabor knjig z znižanimi cenami. Po zelo ugodnih cenah ponujamo vodnike LGD, s katerimi se lahko odpravite pohajkovat v Ciper, Kalifornijo, Maroko ali na Šrilanko; študijo Klepetavi predmeti, ki jo je uredil Jernej Mlekuž, in knjigo o gozdu in uveljavljanju ideje trajnosti v Sloveniji avtorice Nevenke Bogataj ter Slovar slovenskih frazemov Janeza Kebra. Znižali smo tudi dve pomembni filozofski deli, Predkritične spise Immanuela Kanta in Aristotelove Kategorije, pa obe pri Založbi ZRC izdani knjigi ekonomista Franja Štiblarja – o bančništvu in o finančnih trgih, k čemur smo dodali še obsežno zgodovinsko študijo Ivana T. Berndta Gospodarska zgodovina Evope. V branje in nakup pa ponujamo še oba Darwina, O nastanku vrst in Dnevnik raziskovanj (posamezno ali v kompletu), ter mnogo drugih zanimivih naslovov.

Akcija se torej začne v ponedeljek, 18. aprila, in sovpada z odprtjem letošnjega knjižnega sejma Dnevi knjige, ki bo na Stritarjevi ulici v centru Ljubljane potekal do petka, 22. aprila. Na Stritarjevi bo gostovala tudi stojnica Založbe ZRC, kjer bodo poleg knjig v akciji po znižanih cenah na voljo tudi vse novitete. Enaka ponudba vas bo pričakala še na sejmu akademske knjige Liber.ac, ki bo letos med 24. 5. in 26. 5. v Foersterjevem parku za Filozofsko fakulteto. Celotna ponudba knjig naše založbe in še veliko drugih pa je na voljo v Knjigarni Azil na Novem trgu 2 v Ljubljani (med tednom od 10. do 20. ure, ob sobotah od 10. do 14. ure).

Seznam publikacij z znižanimi cenami je dostopen na tej povezavi. Popusti veljajo le za fizične osebe.

Mednarodni fotografski natečaj MOMOWO. Reportaže o domovih arhitektk in oblikovalk

Odprtje razstave

23. 10. 2017 ob 13:00 • Avla Ministrstva za kulturo, Maistrova 10, Ljubljana

Več >>

Pod gorami. Folklorne in spominske pripovedi iz krajev pod Dobrčo, Kriško goro, Storžičem in Krvavcem

Predstavitev knjige

26. 10. 2017 ob 18:00 • Vojnomirova dvorana Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42, Kranj

Več >>

Zakaj je spolna razlika pomembna za filozofijo? / Predavanje

11. 11. 2017 ob 19:00 • ZDA, Carnegie Museum of Pittsburgh, Carnegie Lecture Hall

Več >>

Kar tresla se je od lepote / Predstavitev knjige

16. 11. 2017 ob 18:00 • Krajevna knjižnica Železniki & Dvorana Ivana Groharja Sorica

Več >>