Osnovni podatki
Datum objave:
13. maj 2020
Opis

Vsakoletni sejem akademske knjige Liber.ac se letos odvija v virtualnem okolju. Nobena sprememba pa ni, da tudi letos s svojim izborom knjig na sejmu sodeluje Založba ZRC.

Spletni knjižni sejem, ki je dobil ime Knjige z vrta, bo trajal od 18. do 24. maja 2020 in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig.

Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako letos knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu. Spletna stran sejma je https://liberac.ff.uni-lj.si/. Prijazno vabljeni k obisku! Založbe bodo spletne stojnice odprle v ponedeljek, 18. maja, ob 9. uri.

SEZNAM KNJIG ZALOŽBE ZRC, ki so naprodaj na Liber.ac

 

O LIBER.AC-U

Sejem akademske knjige Liber.ac je sicer zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Letos so se organizatorji odločili, da vsebinsko zasnovo spremljevalnega programa sejma prestavijo na maj 2021.

Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom in dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, pa tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

 

Historični seminar: Koper, Kras, Kakanija

Jadranska razstava na Dunaju leta 1913

15. 4. 2021 ob 17:00 • Spletni dogodek

Več >>

Sejem s kavča / Spletni knjižni sejem

23. 4. 2021 ob 10:00 • Splet

Več >>

Dolgoročne spremembe okolja 2021

13. 5. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>