Osnovni podatki
Datum objave:
9. december 2020
Opis

Spoštovane in spoštovani!

Pri Založbi ZRC v sodelovanju s številnimi domačimi založbami drugič letos predpisujemo knjige za znosnejši danes in boljši jutri. V spomladanskem uvodnem besedilu smo zapisali, da branje morda nikoli ni bilo nujnejše, družboslovje in humanistika pa nikdar pomembnejša kot prav zdaj. Ker menimo, da to še vedno drži, ravno tako vztrajne pa so tudi razmere, zaradi katerih se ne moremo družiti v knjigarnah ali pa se tradicionalno jesensko drenjati med sejemskimi policami, smo sklenili, da je čas za druge letošnje Knjige na recept.

S široko paleto naslovov z različnih področij humanistike in družboslovja so nam spletne stojnice pomagali napolniti številni domači založniki. Še več se nas je zbralo kot spomladi, zato bo tokratna knjižna ponudba posebno bogata, pospremili pa jo bomo tudi s spletnimi dogodki.

Tokrat sodelujejo: Analecta, Annales ZRS, Beletrina, Buča, Založba /*cf, Celjska Mohorjeva družba, Založba FDV, Inštitut za kriminologijo, Krtina, KUD Police Dubove, LUD Literatura, Razpotja, Slovenska matica, Sophia, Studia humanitatis, UMco, VigeVageKnjige, Založba Pivec, Založništvo tržaškega tiska in seveda domača Založba ZRC.

Naš spletni knjižni sejem odpira svoja virtualna vrata v četrtek, 10. decembra ob 12. uri na naslovu: https://knjizni-sejem.zrc-sazu.si/. Da boste imeli dovolj časa za brskanje ali če ste eden tistih, ki radi svoje knjižne nakupe dobro premislijo in se na sejem vrnejo čez dan ali dva, spletne stojnice pospravimo šele 17. decembra. Prijazno vabljeni!

  

Kongres po kongresu

Menarodni simpozij

11. 5. 2021 ob 9:00 • Zoom

Več >>

Dolgoročne spremembe okolja 2021

13. 5. 2021 ob 9:00 • Zoom

Več >>

Politika kot medijski performans

13. 5. 2021 ob 19:30 • Atrij ZRC in YouTube kanal ZRC

Več >>

12. Grošljev simpozij / Ljubezen v antiki

Pretresel je Eros mi čute ko burja

31. 5. 2021 ob 16:30 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>