Knjige na recept

Spletni knjižni sejem humanistike in družboslovja
Datum objave: 30. september 2021

Dragi vsi, dobrodošli nazaj!

Pri Založbi ZRC v sodelovanju s številnimi domačimi založbami že tretjič predpisujemo knjige za znosnejši danes in boljši jutri. Zapisali smo že, da branje morda nikoli ni bilo nujnejše, družboslovje in humanistika pa nikdar pomembnejša kot prav zdaj. Ker menimo, da to še vedno drži, ravno tako vztrajne pa so tudi razmere, zaradi katerih se bistveno manj družimo v knjigarnah ali pa se tradicionalno drenjamo med sejemskimi policami, smo sklenili, da je čas za tretje Knjige n@ recept. S široko paleto naslovov z različnih področij humanistike in družboslovja so nam spletne stojnice pomagali napolniti številni domači založniki. Še več se nas je zbralo kot na prvih dveh sejmih, zato bo tokratna knjižna ponudba posebno bogata, pospremili pa jo bomo tudi s spletnimi dogodki.

Najpomembnejša novost je, da bo sejem potekal hkrati tudi v živo na stojnici pred knjigarno Azil na Novem trgu 2 v Ljubljani, vsak delovnik od 10h do 18h. V primeru slabega vremena bo sejem v veži pred knjigarno. Lepo vabljeni, da nas obiščete tudi v živo!

Tokrat sodelujejo: Analecta, Annales ZRS, Beletrina, Buča, Založba /*cf, Celjska Mohorjeva družba, Založba FDV, Krtina, KUD Police Dubove, KUD Logos, LUD Literatura, Slovenska matica, Sophia, Studia humanitatis, Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, UMco, VigeVageKnjige, Založba Inštituta za novejšo zgodovino, Založba Pivec, Založništvo tržaškega tiska, Znanstvena založba Filozofske fakultete in seveda domača Založba ZRC.

Naš spletni knjižni sejem odpira svoja virtualna vrata v ponedeljek, 4. oktobra ob 10. uri. Da boste imeli dovolj časa za brskanje ali če ste eden tistih, ki radi svoje knjižne nakupe dobro premislijo in se na sejem vrnejo čez dan ali dva, spletne stojnice pospravimo 9. oktobra. Prijazno vabljeni v Knjige n@ recept!

S knjigo nad dolgčas! S knjigo nad tisto, kar nas teži! S knjigo nad absurd! S knjigo nad vse, kar je narobe s svetom! Knjige za zdravo pamet!

Knjige na recept! O razsvetljenju in pozitivnih učinkih predpisanih knjig se posvetujte s humanisti in družboslovci.