Knjiga meseca marca

Sinonimni slovar slovenskega jezika
Datum objave: 15. marec 2023

Za knjigo meseca marca smo izbrali največjo med vsemi: Sinonimni slovar slovenskega jezika. Pri Založbi ZRC menimo, da si Sinonimni slovar z vsemi svojimi 1292 stranmi zasluži svoje mesto na vaši knjižni polici; v resnici je tako velik, da lahko po potrebi celo služi kot ena izmed njih. A šalo na stran.

Sinonimi iz Sinonimnega slovarja slovenskega jezika so besede in besedne zveze, ki imajo podoben pomen, zato so potencialno zamenljive v določenem besedilu. Zasnova slovarja upošteva dejstvo, da popolna pomenska enakost med besedami in besednimi zvezami ni mogoča. Bistvo sinonimije je v tem, da omogoča variantno ubesedovanje določene vsebine, pojasnjujejo avtorji. Slovar prikazuje pomensko posebnost vsakega sinonima v razmerju do drugih sinonimov pri določenem skupnem pomenu.

V 33.077 sinonimnih nizih Sinonimni slovar slovenskega jezika prikazuje več kot 250.000 sinonimnih razmerij. Zveni komplicirano? Obljubimo, da gre v prvi vrsti za praktičen jezikovni priročnik, ki uporabniku omogoča, da zlahka poišče odgovor na svoje vprašanje v zvezi s slovenskimi sinonimi. Prav zato je Sinonimni slovar lahko odličen pomočnik pri interpretiranju in ustvarjanju besedil.

Naredite par sklec, pojejte kakšno proteinsko ploščico, potem pa naravnost v knjigarno Azil, kjer lahko Sinonimni slovar slovenskega jezika za prijaznih 29 evrov kupite vse do 15. aprila. Če bi raje, da vam ga prinese poštar, ga z enakim popustom naročite v naši spletni trgovini.

Naslednjo knjigo meseca boste lahko pospravili v vsak zadnji žep na hlačah, obljubimo!