10

SEP

19:00

Steven Corcoran: »Kdo je Frantz Fanon?«Osnovni Podatki

10. september 2021 ob 19:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator: Založba /*cf, Vodnikova domačija


Opis

 

Spoštovane, spoštovani,

ob 60. obletnici smrti dekolonialnega političnega teoretika in psihiatra Frantza Fanona (1925–1961) vas v petek 10. septembra ob 19. uri vabimo v Atrij ZRC na predavanje Stevena Corcorana z naslovom

»Kdo je Frantz Fanon?«

Frantz Fanon je bil pomembna osebnost nekaterih emancipatornih političnih praks dvajsetega stoletja in znan reformator na področju psihiatrije. Kot revolucionar nam še danes predstavlja neusahljiv vir navdiha, spodbudil je številne nove smeri razmišljanja. Steven Corcoran bo v predavanju predstavil Fanonovo etiko delovanja, vprašal se bo, kdo je Frantz Fanon in poskusil odgovoriti na vprašanje, zakaj je relevanten za današnji čas.

Predavanje bo v angleščini.

Knjigo Frantza Fanona V suženjstvo zakleti, ki je izšča pri Založbi /*cf, bo na dan predavanja v prenovljeni Knjigarni Azil mogoče kupiti po znižani ceni.

Steven Corcoran je raziskovalec in prevajalec s področja filozofije, politične teorije in umetnosti. Živi v Berlinu. S Frantzem Fanonom ga druži prepričanje, da se lahko človečnost resnično vzpostavi le, če združimo moči na egalitaren način. Nedavno je prevedel obsežno zbirko Fanonovih besedil z naslovom Alienation and Freedom (Bloomsbury, 2018), v angleščino je prevedel in uredil tudi številna dela Jacquesa Rancièra in Alaina Badiouja.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Hkrati vas v sredo, 8. septembra ob 19. uri vabimo na na pogovor o Frantzu Fanonu na Vodnikovo domačijo. S Stevenom Corcoranom se bo pogovarjala Aleksandra Gačić.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Predavanje poteka v soorganizaciji Knjigarne AZIL, Založbe /*cf in Vodnikove domačije ter ob finančni podpori Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.