26

MAJ

10:00

Predstavitev novih publikacij sodelavk in sodelavcev Raziskovalne postaje ZRC SAZU v Novi Gorici

Tiskovna konferenca in okrogla miza


Osnovni Podatki

26. maj 2022 ob 10:00 do 26. maj 2022 ob 20:00
Delpinova ulica 10 v Novi Gorici.
Opis

b

Spoštovani, ob izidu novih publikacij sodelavk in sodelavcev Raziskovalne postaje ZRC SAZU v Novi Gorici, ki so izšli pri Založbi ZRC (ob koncu leta 2021 oz. v letu 2022) vas v četrtek, 26. maja 2022 vabimo na tiskovno konferenco (ob 11.00) in okroglo mizo (ob 19.00) v prostore (bodočega) knjižnega središča na Delpinovi ulici 10 v Novi Gorici.

Na jutranji tiskovni konferenci bodo sodelavke Raziskovalne postaje ZRC SAZU predstavile nove publikacije, ki so odraz njihovega strokovnega in raziskovalnega dela v minulem letu.

Večerni dogodek z gosti, raziskovalko in prevajalko dr. Matejko Grgič (FF UL in SLORI), prevajalcem in pesnikom Miho Obitom (Novi Matajur), literarno zgodovinarko in komparativistko dr. Ano Toroš (UNG) in zgodovinarjem dr. Brankom Marušičem pa bo povezovala jezikoslovka dr. Danila Zuljan Kumar, sourednica nedavno izdane monografije Saggi scelti sulla storia, sulla lingua e sulla società slovena al confine italo-sloveno (sozaložnik Kappa Vu iz Vidma) prispevkov o sobivanju slovenske, italijanske in furlanske skupnosti na zahodni slovenski narodnostni meji.  

Več o jutranji tiskovni konferenci in večernem dogodku v priloženem VABILU.