Osnovni podatki
24. marec 2015 ob 19:00
Atrij ZRC

Organizator
Založba ZRC
Filozofski inštitut
Opis

Vabimo vas na predstavitev druge knjige v novi knjižni zbirki TPA - Teoretska praksa arhitekture:

Kapsula: tipologija druge arhitekture

Na predstavitvi bodo sodelovali:

Tadej Glažar - uvodna predstavitev knjižne zbirke TPA; Peter Šenk - Kapsula: tipologija druge arhitekture; Marko Peljhan - Planetarna čutila in Makrolab – od utopičnih projekcij do geocentričnih refleksij; Janez Janša - FWC – first world camp. Platforma o zaprtih modusih organizacije sodobnih družb

Predstavitev bo v Atriju ZRC, v torek 24.3.2015 ob 19. uri.

Knjižna zbirka TPA, ki jo skupaj izdajata Filozofski inštitut ZRC SAZU in Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, je namenjena razvijanju področja arhitekturne teorije. V zbirki bomo objavljali prevode temeljnih teoretskih besedil arhitekture in izvirnih del arhitekturne teorije, ki jim je skupno, da nosijo v sebi odgovore na aktualne probleme arhitekture. Zbirka ima dve izhodišči. Prvo je, da arhitektura danes obstaja in deluje v različnih pojavnih oblikah, ki jih ni več mogoče zajeti s klasično dvojico teorije in prakse. Drugo pa je, da je danes za arhitekturo bistvena njena povezanost z drugimi miselnimi polji, predvsem s filozofijo. Z uresničevanjem obeh izhodišč želi zbirka prispevati tudi k vidnejši prisotnosti arhitekture v javnem prostoru.

Izdajo druge knjige so podprli: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, ALPOD d. o. o., ALU KÖNIG STAHL d. o. o., Bazeni in wellness, REMAX d. o. o., BRAMAC STREŠNI SISTEMI d. o. o., GUARDIAN GLASS, VELUX Slovenija d. o. o.

Dogodek poteka v organizaciji Knjigarne AZIL in ob finančni podpori Javne agencije za knjigo RS.