13

MAJ

19:30

Politika kot medijski performansOsnovni Podatki

13. maj 2021 ob 19:30
Atrij ZRC in YouTube kanal ZRC
Opis

Prijazno vabljeni na pogovor ob predstavitvi knjige avtorice Deje Crnović z naslovom Politika kot medijski performans (Založba ZRC, 2021). Knjiga raziskuje načine, na katere osebe v slovenskem političnem polju uprizarjajo spol in razred, s tem pa tudi najbolj sprejemljivo različico slovenstva.

V pogovoru, ki bo potekal v Atriju ZRC in ga bomo prenašali v živo po YouTube kanalu ZRC, bosta ob avtorici Deji Crnović sodelovala še dokumentarni fotograf in fotoreporter Borut Krajnc ter raziskovalec medijev in novinar Lenart Kučić.

Pogovor se ne bo vrtel le okoli čivkov in bevskov na twiterju, brez katerih si sodobnega medijskega performansa politike ni več mogoče predstavljati, ampak predvsem okoli trendov uprizarjanje spola v kombinaciji z razredom, ki postajata pomemben del mediatizirane politike. Gostje bodo spregovorili še o vlogi fotografske podobe v posredovanju političnega sporočila in o zvezdniškem diskurzu v sodobni politiki – ob tem bo na ogled tudi nekaj fotografij Boruta Krajnca. Predvsem pa se bodo posvetili preiskavi vplivanja sprememb medijske krajine na politično obnašanje.

Povezava na dogodek: https://youtu.be/9il38L7Et1Y

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Organizator: Knjigarna AZIL v sodelovanju z Založbo ZRC in ob podpori Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.