Osnovni podatki
4. april 2019 ob 19:00
Atrij ZRC, Novi trg 2,Ljubljana

Organizator
Založba ZRC
Opis

Spoštovane, spoštovani,

vabimo vas na dokumentarno debato o psihopatologiji življenja na spletu z naslovom Obsedeni z vidnostjo, ki bo na sporedu 4. aprila 2019 ob 19. uri v Atriju ZRC.

Na prireditvi, režirani v slogu dokumentarnega filma, boste izvedeli, kaj vedo o vas spletni iskalniki in kako lahko postanete vidnejši s pomočjo novodobnih avtoportretov – selfijev. Z novega zornega kota bo razprava osvetlila mojstre razkazovanja, od zvezdnikov do politikov, ki živijo od svoje poznanosti. Poleg tega boste slišali, zakaj je razgaljeno človeško telo postalo tako privlačno, da se milijoni naslajajo ob podobah ljudi, ki so slečeni do kože ali celo odrti in postavljeni na ogled.

Po pogovoru med avtorjem pravkar izdane knjige »Videni« (Založba ZRC), dr. Danom Podjedom, in avtorjem spremne besede, mag. Lenartom J. Kučićem, boste nekateri prelepili kamere na prenosnih računalnikih in izključili mobilnike, medtem ko boste drugi razmišljali, kako bi svoje fotografije in posnetke učinkoviteje širili po omrežjih. Glavno sporočilo knjige in razprave namreč je, da v sodobnem svetu morda sploh ne obstajamo, če nas nihče ne vidi.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Program knjigarne Azil finančno podpira Javna Agencija za knjigo RS.

Knjigo bo na dan prireditve po znižani ceni mogoče kupiti v knjigarni Azil.