Osnovni podatki
14. december 2011 ob 17:00
Knjigarna Azil

Organizator
Založba ZRC
Opis

Knjigarna Azil in založba Krtina vas vabita na »kratek« pogovor o novinarstvu, ki bo v SREDO, 14.12.2011, ob 17h v knjigarni Azil (Novi trg 2, Ljubljana).

Z gostom Lenartom J. Kučićem se bo pogovarjal Ciril Oberstar.

Iztočnica za pogovor bo knjiga Iana Hargreavesa: Novinarstvo. Zelo kratek uvod (Založba Krtina, 2007).

Lenart J. Kučić je zaposlen kot novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela. Ukvarja se s problematiko medijskega lastništva in medijske politike. Še posebej ga zanimajo spremembe, ki jih prinaša združevanje medijske, telekomunikacijske in informacijske industrije.

------------------------

V obdobju ko je svet postal globalen, so mediji naš vodič po njem, istočasno pa so tudi tisti, ki oblikujejo naš pogled nanj. Novinarstvo je tako pomembno kot še nikoli poprej. I. Hargreaves dogodke osvetli iz zgodovinske perspektiv, besedilo pa strukturira okrog niza vprašanj, s katerimi se soočajo novinarji danes: krizi zaupanja, svobodi tiska, etični odgovornosti novinarjev, njihovi razpetosti med civilno družbo in državo, tesni povezanosti novinarstva in demokracije, medijskemu pokrivanja sodobnih vojn, varstvu zasebnosti, obscenosti v medijih, prihodnosti tiskanih medijev, vplivu medmrežja na tradicionalne medije prenašanja informacij itn.

Ian Hargreaves je bil vodja oddelka na BBC, namestnik odgovornega urednika časopisa Financial Times in odgovorni urednik Independenta. Trenutno je profesor novinarstva na univerzi v Cardiffu.

------------------------

NA KRATKO O ...  je cikel pogovorov, ki smo ga zasnovali na tematikah knjig iz zbirke Kratka. Pogovori s strokovnjaki iz različnih področij so namenjeni razjasnitvam družbenih pojavov, ki so del našega vsakdanjega življenja, pa vendar o njih zelo malo vemo.

------------------------

Dogodek sofinancira Javna agencija za knjigo RS.