04

SEP

10:00

Knjige Založbe ZRC na Sejmu na zrakuOsnovni Podatki

04. september 2020 ob 10:00 do 06. september 2020 ob 20:00
Vrt Društva slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12, Ljubljana
Opis

Z Založbo ZRC se ta konec tedna selimo na stojnice na zraku. Vabimo vas na Sejem na zraku, ki bo potekal na vrtu Društva slovenskih pisateljev, od 4. do 6. septembra.

Sejem bo odprt vsak dan od 10. do 20. ure. V primeru dežja pa sejma ne bo.

Med 4. in 6. septembrom bomo v Ljubljani ob koncu poletja znova razprostrli knjige na stojnicah in mizah, ki bodo obložene z najboljšim in najnovejšim, kar ponujamo slovenski založniki.

Pri Založbi ZRC smo pripravili poseben izbor knjig, ki jih bomo ponujali s sejemskimi popusti, dodali smo mu tudi nekaj knjižnih novosti. Seznam si lahko ogledate ne tej povezavi.

Med naslovi je stripovska uspešnica Črni plamen, ki pripoveduje o požigu Narodnega doma v Trstu leta 1920. Požig predstavlja vrhunec medetničnih trenj v dotlej zgledno multikulturnem Trstu in uverturo v še hujša obračunavanja. Pred kratkim smo izdali knjigo V ospredje. Pionirke v slovenski arhitekturi in oblikovanju. Knjiga v ospredje prinaša izbor 40 arhitektk, oblikovalk in gradbenic, ki so odprve polovice 20. stoletja naprej orale ledino na področju, ki je dotlej veljalo za trdnjavo moških. S sejemskim popustom bomo ponudili tudi monumentalno publikacijo Kartografski zakladi slovenskega ozemlja (izšla je v sozaložništvu z NUK), ki nam v velikem formatu predstavlja bogastvo kartografskih upodobitev slovenskega ozemlja skozi zgodovino.

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike in ustvarjalce knjig!
Ni samoumevno, da imamo dobre knjige.

Poleg Založbe ZRC na sejmu s svojim sejemskim izborom knjig sodelujejo tudi: Beletrina, Didakta, Društvo za dolgovezenje, Forum slovanskih kultur, Goga, Hart, Iskanja, Knjigarna Filozofske fakultete, Kooperativa THD (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia humanitatis, Založba /*cf., Založba Krtina, Založba Sophia), LUD Literatura, Malinc, MGLC, Miš, Morfem, Muck Blažina, Ocean, Outsider, Pivec, Sanje, Sodobnost, Stripartnica Buch, Stripolis, ŠKUC, UMco, V.B.Z., VigeVageKnjige, Viharnik IN Založništvo tržaškega tiska.

Se vidimo. Sreča je v srečanjih!

Sejem poteka v organizaciji Unescovega mesta literature ter v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev.