Osnovni podatki
9. januar 2019 ob 19:00
Knjigarna Azil, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
Založba ZRC
Opis

Knjigarna Azil in revija Stripburger v sredo, 9. januarja ob 19. uri vabita v Knjigarno AZIL na ekskluzivno predstavitev novega stripovskega albuma Domna Finžgarja z naslovom Finžgarjev Spiedermann.

Strip opisuje tisto, čemur pravimo onkraj verjetnega. Tako resničen je, da si ga ni bilo mogoče izmisliti. Njegov avtor se je po poti izgubljenega dekleta, ki ga je ugrabil kantavtorski posebnež Franjo, odpravil dokumentirati njene zadnje korake, ki so se iz Ljubljane vili preko pohorskih gozdov vse do Britanskega otočja. Nekateri so Kathleen videli tudi čez lužo, drugi pravijo, da v temnem delu interneta kroži njeno pismo, ki je bilo poslano iz stavbe Nacionalnega mirovnega sveta in ki ga je posnel in tam razstavil slavni Bobby White. Ta presunljiv prvi dokumentarni stripovski poizkus Domna Finžgarja je z željo po odkrivanju evropske stripovske scene spremljala tudi ameriška stripovska založnica Annie Corstorphine, a kaj ko ni pričakovala, da se bo v mrežo Spiedermanna ujela tudi sama. Ji je uspelo pobegniti? Je lažje najti pogrešano osebo ali spremeniti svet?

Ker je Finžgarjev Spiedermann skrajno intriganten, a izmuzljiv strip, v katerem se lahko prehitro izgubite, smo povabili avtorja, da napiše predstavitveni tekst. Domen pravi, da je poetično stripovsko bolanijo težko predstaviti v nekaj besedah, zato bo iz Edinburga, kjer trenutno živi, raje priletel v Ljubljano, da vas v živo prepriča, da ni nor. Na predstavitvi v ljubljanski knjigarni Azil bo uporabil mešano tehniko govora, fotografij, skic, predmetov, glasbe ter teženja in tako pripravil zanimiv sprehod po ozadju zgodbe, ki vas bo navkljub razlagi še vedno begala. Če vas zanima, kaj imajo skupnega vojaške baze v okolici Ljubljane, zdravilstvo, Italija, Falska graščina, Mel Calman in plastične nagrobne sveče, ne smete manjkati v Azilu. Uberete lahko dve taktiki: predhodno preberete strip in si pokvarite vtis ali pa najprej poslušate predstavitev in se tako odvrnete od branja.

Lepo vabljeni!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Organizacija: Stripburger in Knjigarna Azil.
Kulturni program Knjigarne Azil podpira Javna agencija za knjigo RS.

Knjige Založbe ZRC na Sejmu na zraku

25. 5. 2020 – Založba ZRC SAZU

Več >>

Spremenjen delovni čas Knjigarne Azil

10. 6. 2020 – Založba ZRC SAZU

Več >>