10

JUN

19:00

Filozofija in ekologija po koncu svetaOsnovni Podatki

10. junij 2019 ob 19:00
Knjigarna AZIL, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

Vabimo vas na pogovor o knjigi Timothyja Mortona Hiperobjekti. Filozofija in ekologija po koncu sveta, ki bo v ponedeljek, 10. junija ob 19. uri v Knjigarni AZIL.

Knjiga Hiperobjekti. Filozofija in ekologija po koncu sveta je prvo v slovenščino prevedeno delo Timothyja Mortona. V njem povezuje značilne pojme svoje teorije: k objektom orientirano ontologijo, izhajajočo iz novejših filozofskih aktualizacij ontološkega materializma. »Ekologijo brez Narave« kot potrebo po kritičnem obratu ekološke misli pod pogoji antropocena, v katerem romantična Narava kot drugo človeka ne obstaja.

O hiperobjektih se bodo pogovarjali Robert Bobnič, Jernej Kaluža in Luka Omladič.

Robert Bobnič je doktorski študent medijskih študij na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Objavlja teoretska in kritiška besedila in je član uredništva revije Šum. V preteklosti je deloval kot urednik Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent ter časopisa Tribuna.

Jernej Kaluža je doktor filozofije. V preteklosti je deloval kot novinar in urednik na Radiu Študent ter kot mladi raziskovalec na Inštitutu Nove revije. Pisal je tudi za Tribuno, Razpotja, Mladino, revijo Šum, Kino!, ipd. Trenutno je zaposlen pri Društvu Asociacija kot strokovni sodelavec na področju samozaposlenih v kulturi.

Luka Omladič je doktor filozofije. Zaposlen je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer dela kot asistent na Oddelku za filozofijo. Je urednik knjige T. Mortona, Hiperobjekti. V javnosti je dobro poznan tudi kot okoljski analitik.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prireditev, ki jo organizirata Založba Krtina in Knjigarna Azil poteka s finančno podporo Javne Agencije za knjigo RS.