17

SEP

19:00

Črni plamen - pogovor o zgodovinskem stripuOsnovni Podatki

17. september 2020 ob 19:00

Opis

Spoštovane, spoštovani,

v četrtek 17. septembra vas ob 19. uri vabimo v Atrij ZRC na pogovor o stripu Črni plamen. Požig Narodnega doma v Trstu.

Požig Narodnega doma v Trstu leta 1920 je bil le vrhunec medetničnih trenj v dotlej zgledno multikulturnem Trstu in uvertura v še hujša obračunavanja. Črni plamen Zorana in Ivana Smiljanića je zgodovinski strip za odrasle, ki se odlikuje po prefinjeni likovni podobi, ganljivi zgodbi in družbenem angažmaju, ki ga je avtorjema uspelo nevsiljivo vplesti v pripoved.

V Atriju ZRC na Novem trgu 2 v Ljubljani boste v četrtek, 17. septembra, od 19. ure naprej lahko prisluhnili pogovoru, pri katerem bodo sodelovali: Zoran Smiljanić, stripar, ilustrator, karikaturist, Ivan Smiljanić, mladi raziskovalec na Inštitutu za novejšo zgodovino, Borut Klabjan, zgodovinar z Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Bojan Albahari, prevajalec in urednik, kot povezovalec.

Po pogovoru bosta avtorja kupcem stripa Črni plamen na voljo za podpisovanje, Zoran pa bo gorečim stripofilom tudi kaj malega narisal.

To pe še ni vse!

Knjigarna AZIL je v tednu predstavitve knjige pripravila posebno akcijsko znižanje svojih stripovskih naslovov. Seznam s znižanjem cen najdete na tem naslovu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prireditev poteka v sodelovanju Založbe ZRC in Knjigarne AZIL ter ob podpori Javne agencije za knjigo RS.