10

APR

11:00

Predstavitev stripovskih izdaj revije Stripburger in Založbe ZRC v letu 2012Basic Info

April 10, 2012 at 11:00
Knjigarna Azil

Organizer: Stripburger


Description

STRIPBURGER v sodelovanju s Knjigarno AZIL vabi na predstavitev letošnjih stripovskih izdaj za novinarje in drugo javnost, ki bo v torek, 10. aprila, ob 11. uri v Knjigarni AZIL na Novem trgu 2 v Ljubljani.

Uredništvo revije Stripburger bo predstavil svoj letošnji izdajateljski program. Bralcem bodo na voljo že trije naslovi. Prvi je slovenski prevod Mojega newyorškega dnevnika avtorice Julie Doucet, ki jo Stripburgerjevi bralci poznajo tudi po naslovnici XXX(Strip)burgerja. Tej sledijo zgode in nezgode Pilka in Čopke v Narobniji, ki jih je narisal stripar in ilustrator Matej De Cecco, spisal pa Boštjan Gorenc - Pižama. Šnofi, eden od likov iz tega stripa, služi tudi kot navdih pri natečaju Živel strip! V tisku je tudi Obisk s planeta Beta, nekoliko starejši slovenski strip, ki pa si zasluži novo podobo in nove bralce. Gre za duhoviti in poučni zgodbi s prikupnimi vesoljci Radovanom, Radovanom Drugim in Erlšpikom s planeta Beta, ki ju je napisal in narisal Matjaž Schmidt, prvo že pred več kot dvajsetimi leti.

Poleg tega bo na predstavitvi oznanjen tudi skupni sozaložniški projekt Stripburgerja in Založbe ZRC: slovenski prevod Vojne v jarkih Jacquesa Tardija. Gre za epohalno delo o grozotah prve svetovne vojne, ki je že postalo stripovska klasika in pomemben prispevek k razumevanju zgodovine 20. stoletja. Izdajo je podprl tudi Francoski inštitut Charles Nodier.

Stripburger namreč sploh ni več edini slovenski stripovski založnik, poleg naše revije se z izdajanjem romanov v stripu med drugimi ukvarjajo tudi pri Založbi ZRC. Posvečajo se nekoliko bolj resnim in »težkim« temam, zato je ZRC-jevo izdajanje stripov prav poseben hommage stripovskemu mediju in najboljša potrditev, da strip ni samo lahko čtivo brez dodane vrednosti.

V nadaljevanju bomo predstavili ostale publikacije, še nastajajoča dela slovenskih strip avtorjev in mednarodno zbirko. Vse z zelo aktualno tematiko.

Pa še kaj o razstavnem programu bomo razkrili.