Skip to main content

Azil s prijatelji

Knjižni sejem družboslovja in humanistike 7. aprila ob 12.00 na Novem trgu
Published on: April 3, 2023

V knjigarni Azil, hišni knjigarni Založbe ZRC, se specializiramo za družboslovje in humanistiko. A sami zmoremo le toliko, zato našo ponudbo od samega začetka s svojimi publikacijami ključno dopolnjujejo številni domači založniki. Skupaj skrbimo, da so na Azilovih policah vsakič najnovejše izdaje, organiziramo predstavitve in okrogle mize ter si prizadevamo, da bi bil Azil prostor srečevanj – vas in nas, vaših in naših idej. V vsem tem času je mala knjigarna na Novem trgu postala mnogo več kot le prostor med štirimi stenami – postali smo skupnost.

Vabimo vas, da v petek, 7. aprila, z nami praznujete vezi, ki smo jih stkali, tako kot to počnemo najraje – s knjigami! Na Novem trgu v Ljubljani bodo ta dan stojnice postavili naši založniški prijatelji. Zaigrala nam bosta Vita Kobal in Ivo Švigelj.

Stojnice postavimo ob 12.00 in pospravimo ob 19.00. V primeru dežja bo sejem potekal v Atriju ZRC.

Ker se v Azilu veliko in radi pogovarjamo o knjigah, se nam zdi edino prav, da to storimo tudi ta dan. Ob 18. uri vas vabimo v knjigarno Azil na pogovor o knjigi Lastna soba Virginie Woolf, ki je v novi, popravljeni in dopolnjeni izdaji nedavno izšla pri založbi /*cf. O najznamenitejšem eseju Virginie Woolf se bosta pogovarjali avtorica spremne besede Tea Hvala in avtorica esejističnega romana Zakaj ne pišem Dijana Matković.

Prijazno vabljeni na pogovor, na druženje, na knjige!

Vaš Azil in prijatelji KUD Police Dubove, Zveza Modro-bela ptica, Celjska Mohorjeva družba, KUD Logos, LUD Literatura, Slovenska matica, Založba /*cf., Založba Krtina, Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia Humanitatis, Založba Sophia, Annales ZRS, Znanstvena založba FF, Buča, Založba Pivec, Založba INZ, Založba V.B.Z., Založba UMco, Založba Beletrina, ZTT ter Založba ZRC, kakopak!

To pa še ni vse: Med razširjeno sejemsko ponudbo boste lahko brskali tudi po spletu in to ne samo v petek, 7. aprila, ampak še cel teden po tem, vse do 14. aprila. Najdete nas na tej povezavi.

sejemska_ponudba_ZRC.docx

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prireditev poteka s finančno podporo Javne agencije za knjigo RS.