17

NOV

12:00

Pogovor – slovenska poezija in humanistika v nemškem prostoruBasic Info

November 17, 2021 at 12:00 to November 17, 2021 at 13:30
Atrij ZRC
Description

Spoštovane in spoštovani!

Slovenijo bo med 16. in 19. novembrom 2021 obiskal nemški urednik, pesnik, filozof in skladatelj, kritični mislec in humanitarni aktivist, aktualni vodja Akademie für Lyrikkritik iz Berlina, dr. Asmus Trautsch.

V sredo, 17. novembra, ob 12. uri, se bo v Atriju ZRC pogovarjal z Urško P. Černe, vodjo festivala Pranger. Pretresla bosta stanje mednarodnega presajanja poezije v Nemčiji (ter Avstriji in Švici), možnosti uveljavitve slovenske poezije v nemškem prostoru, pregledala primere dobrih praks in skušala orisati realna pričakovanja Frankfurta 2023 – tudi s stališča presajanja humanističnih del. Katera slovenska dela stvarne literature in esejistike naj se prevajajo in tržijo v Nemčiji, katere teme živo zanimajo nemško javnost?

Pogovor bo tolmačen, povezovala ga bo dr. Nada Grošelj. Vabljeni!

Za vstop v Atrij ZRC velja pogoj PCT.

Prireditev organizira Festival Pranger, v sodelovanju s Knjigarno Azil in Goethe-Institutom Ljubljana ter ob finančni podpor Javne agencije za knjigo RS.

Na voljo bo tudi videoprenos pogovora, ki si ga bo mogoče ogledati na FB strani Festivala Pranger in na Youtube kanalu Goethe-Instituta Ljubljana.