Osnovni podatki
Datum objave:
14. maj 2021
Opis

Vsakoletni sejem akademske knjige Liber.ac se tudi letos odvija v virtualnem okolju. Nobena sprememba tudi ni, da tudi letos s svojim izborom knjig na sejmu sodeluje Založba ZRC. Spletni knjižni sejem, ki je letos dobil ime Stopinje v mestu, bo trajal od 18. do 20. maja 2021 in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig.

Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako letos knjige mogoče kupiti v spletnem mestu. Prijazno vabljeni k obisku!  Založbe bodo spletne stojnice odprle v torek 18. maja, ob 9. uri. Vabljeni k ogledu SEZNAMA KNJIG ZALOŽBE ZRC, ki so letos naprodaj na Liber.ac.

Sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom in dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, pa tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

Vsi dogodki spremljevalnega programa letošnjega sejma bodo ob določeni uri predvajani na YouTube kanalu Znanstvene založbe Filozofske fakultete.

 

Izkopavanje naselbine Burgbichl pri Irschnu

12. 7. 2021 ob 7:00 • Burgbichl pri Irschnu

Več >>

Epidemije in zdravstvo v zgodovinski perspektivi

14. 10. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2 Ljubljana

Več >>

Pristno, potvorjeno ali pomota? Ustvarjanje, poustvarjanje, prevara in ponarejanje v glasbi in sorodnih umetnostih.

Mednarodni znanstveni simpozij

21. 10. 2021 ob 9:00 • Ljubljana, Novi trg 2 in 4

Več >>